Zeilles bij u aan boord

U heeft een eerste zeilboot of misschien een grotere zeilboot gekocht of denkt er misschien over om alleen of met onervaren bemanning te gaan varen? Dit kunnen redenen zijn om mij aan boord te vragen om u heel gericht (nog) beter te leren zeilen met uw eigen boot.

In 1 dag kan ik u de basisbeginselen van het zeilen leren.

Bezit u deze basiskennis al en wilt u leren om meer snelheid uit uw boot te halen om zo de actieradius onder zeil te vergroten? Ook hiervoor bent u bij mij aan het juiste adres.

Veiligheid, comfort, plezier en ontspanning zijn de belangrijkste woorden tijdens dit soort cursusdagen. Wanneer de bemanning zich op zijn/haar gemak voelt, dan geniet u als schipper ook een stuk meer van het zeilen en geeft dit ruimte om steeds een stapje verder te gaan in deze prachtige sport.

Net zoals bij Vaarles, probeer ik ook met Zeilles bij u aan boord een stuk maatwerk te bieden. Dit kan in de cursus ‘Praktijkcursus Zeilen’, maar ook tijdens een cursus ‘Zeilen voor Gevorderden’ of een cursus ‘Zeilen in zware omstandigheden’.

⛵️ ‘Praktijkcursus Zeilen’ – Hierin leer ik u de basisbeginselen van het zeilen door eerst een stuk theorie te behandelen, zodat u begrijpt wat er in de praktijk gebeurd en waardoor we met wind en zeilen vooruit komen.

⛵️ ‘Zeilen voor Gevorderden’ – In deze cursus ga ik de diepte in aan de hand van theorie, maar uiteraard ook praktijk. Onder andere worden onderwerpen behandeld als trimmen van zeilen, staand en lopend want, het voeren van diverse soorten zeilen en solozeilen.

⛵️ ‘Zeilen in zware omstandigheden’ – Wanneer u met alle weer uit wilt kunnen varen of een grotere reis (over zee) voor ogen heeft, is het goed om meer kennis van uw eigen boot en haar specifieke eigenschappen te hebben. In deze cursus leert u dat er met vrijwel ieder kajuitjacht ook onder zwaardere omstandigheden goed te zeilen is en hoe u het ook nog comfortabel houdt voor uzelf en uw bemanning. Hoe ver u met uw bemanning wilt gaan is aan u, maar na het afronden van deze cursus weet u voortaan hoe u in alle situaties kunt blijven genieten van de wind het water en uw boot. 

Bootjesenzo, van ontzorgen tot zorgeloos varen!