Vaarles bij u aan boord

Harde wind, drukte voor de sluis, weinig ervaring of solo varen. Dit zijn wat voorbeelden waardoor veel mensen varen spannend gaan vinden. Vaak slaat deze spanning over op de bemanning wat de situatie meestal niet leuker en gezelliger maakt. Ik zie dit regelmatig gebeuren en soms zorgt het er zelfs voor dat mensen stoppen met varen.

Ik bied met Vaarles bij u aan boord een oplossing, zodat u in alle situaties kunt genieten van het varen.

Omdat iedere boot een ander vaargedrag heeft, kom ik graag naar u toe om u vaarles te geven op uw eigen boot. 

Met Vaarles bij u aan boord leer ik u, samen met uw bemanning, gebruik te maken van o.a. wind, wielwerking, touwen en motorvermogen, maar komen ook techniek, jachtetiquette en tochtvoorbereiding aan bod.

Na het behandelen van de theorie, gaan we eerst de boot en haar specifieke vaareigenschappen leren kennen. Alle denkbare situaties worden opgezocht en onder begeleiding ga ik u leren varen als een professionele schipper. Het fijne van Vaarles bij u aan boord is dat u na deze dag, de haven uit vaart met een stuk meer plezier en zelfvertrouwen wat vooral de sfeer aan boord natuurlijk ten goede komt!

De naam Vaarles bij u aan boord zegt het al; het is maatwerk. Of u nu moeite heeft met het passeren van sluizen, het in- en uitvaren van uw box of wilt leren varen met uw (eerste) boot? Ik pas de vaarles volledig aan op uw wensen, behoeften en niveau.

Kortom, u kiest voor een unieke, compacte en praktische cursus waarbij u kennis en vaardigheden opdoet waar u meteen veel gemak en plezier aan beleefd.

Bootjesenzo, van ontzorgen tot zorgeloos varen!